Riječ urednice prvog ženskog portala u Sandžaku

229

Piše: Dr. Bisera Suljić-Boškailo

Ko je ona, šta je ona, gdje je ona, kako živi, šta radi, po čemu je prepoznatljiva ta žene o kojoj se malo zna, koja je stub porodice u sjeni, stub koji vijekovima i vijekovima nosi teret društva i sistema u kome živi

Kako ta žena pobjeđuje i preživljava nedaće, kako stvara mnoge dobrote čovjeka u Sandžaku i van njega, kako, kako, kako…

Portal “Sandžaklijka” će biti pendžer kroz koji možemo upoznati tu skrivenu ženu iz Sandžaka i njen svijet.

Malo je prostora ustupljeno ovoj ženi u javnom životu, zato će ovaj portal biti mjesto gdje će se one sastajati, gdje će se svjetlucati njena kultura, moda, umjetnost, životna priča, njen stav, njena borba da u ovom burnom vremenu preživi i zaštiti svoju porodicu.

Ovaj portal će biti prepoznatljiv po tome što će ta jaka a u suštini veoma krhka žena ovdje moći u svako doba da se nađe, da podijeli svoje znanje, kreativnost, mudrost, pa i svoju muku. Ovo će biti čisto narodno-ženski kutak, otvoren za sve one koji žele da se čuju i vide, koji žele svojim iskustvom da nauče drugog, da prosvijetle svojim znanjem i umijećem i prostor i ljude iz kojih dolaze, iz kojih su odavno otišli, ali koji se nosi u srcu gdje god da je.

Namjera nam je da ovaj portal bude mjesto susreta raznih generacija. Za mladu generaciju će posebno biti zadužena jedna od mladih i perspektivnih urednica Alma Smailagić.

Zato pozivam, najprije sve Sandžaklijke, onda i sve ostale napredne žene da nam se pridruže u ovom projektu i pošalju i podijele svoje životne priče.